Morakniv stämmer försäljare av kopia

En kniv som sålts i blomsterföretaget Plantagens butiker är en kopia av känd modell från Morakniv menar företaget. Därför stämmer de nu butikskedjan för mönsterintrång och kräver skadestånd. Morakniv har registrerat mönsterskydd för produkten i fråga.

– Det är oerhört tråkigt att det här händer. Både för oss som företag, då vår försäljning påverkas, men framför allt för de konsumenter som tror att de köper en svensktillverkad kvalitetsprodukt och istället får en kniv av okänd kvalitet och ursprung. I förlängningen slår den här typen av kopierade produkter, som tillverkas utomlands, mot vår svenska arbetsmarknad. Vi som har all vår tillverkning i Mora värnar verkligen om och kämpar för att behålla alla arbetstillfällen vi kan på hemmaplan. Därför blir vår stämningsansökan en stark och viktig markering, säger Henk Noback, VD för Morakniv i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Ulkeröd – En undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser