Morakniv byter namn till Morakniv

Mora (JJ) 2016 är det 125 år sedan fröet till det som idag är Morakniv såddes. Det ska givetvis firas! Det första steget in i jubileumsåret tas genom att byta namn på företaget – till Morakniv.

 

När knivfabrikerna KJ Eriksson AB och Frosts Knivfabrik AB slogs samman 2005 bildades företaget Mora of Sweden AB. Det har sedan dess varit det officiella namnet som producerat världsledande knivar genom varumärkena Morakniv och Frosts.

Det stundande jubileumsåret inleds med ett namnbyte: numera går det knivtillverkande företaget i Mora under namnet Morakniv AB.

– Det är ett naturligt steg för oss att heta det vi faktiskt tillverkar: knivar från Mora. Just den lokala förankringen – där allt från stansning av stålet till packeteringen av den färdiga kniven sker på plats här i Mora – är något vi är extremt stolta över och vill lyfta fram ytterligare, säger Henk Noback, VD på Morakniv.

Att namnbytet sammanfaller med företagets 125-årsjubileum blir en extra fin start på jubileumsåret. Under året kommer ett flertal nyheter, aktiviteter och evenemang. Den större samlade begivenheten sker i slutet av maj då kunder, anställda med familjer och allmänhet bjuds in till fabriken för att fira tillsammans.

– Vi har siktet inställt på att fortsätta den positiva utveckling vi haft i företaget de senaste åren. Så det är ett både spännande och festligt 2016 vi har framför oss, säger Henk Noback.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser