Monstertjur i Kårböle

Kårböle (JJ) Leo Persson, Tystberg hade Diana på sin sida när han jagade älg i Hälsinglands djupa skogar nyligen.

Leo Persson sköt sin livs älg på älgjakten i Kårböle.

Leo har jagat sedan barnsben med sin pappa och är i dag nitton år. Men någon riktig stortjur hade han innan årets älgjakt inte nedlagt.

Den saken är dock nu korrigerad med råge. Under älgjakten fick nämligen Leo en stor skoveltjur i pass.

– Att en så magnifik 20-taggare kan vara så otroligt tyst även fast den kommer springandes, säger han.

Älgtjuren är Leos första älg på marken i Kårböle, Hälsingland. Men han har fällt älg tidigare i Västernorrland och Sörmland.

– Det är nog inte så många som har skjutit en älg med fler taggar än sin egen ålder. Min far sköt en 11-taggare förra året som det blev bogmontage på. Hans kommer se liten ut när dom hänger bredvid varandra. För det blir ju så klart även bogmontage på denna!

En enorm älgtjur som nu blir förevigad som bogmontage. Foto: Privat.

En enorm älgtjur som nu blir förevigad som bogmontage. Foto: Privat.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vapentest: Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable

Turkiska Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable är en klassisk sporting/jakthagelbock och ett resultat av drygt 50 års vapentillverkning. Modellen Nordhunt är speciellt tillverkad för Jaguargruppen och ger mycket hagelvapen för pengarna.

Garmin växlar upp – nu kommer pejlen Alpha 200i

Förbättrad kartkapacitet, större skärm på 3.5” som kan läsas i solljus och programmerbara knappar. Det är några av förbättringarna på nya Alpha 200i. Enheten har också inReach satellitteknologi1 integrerat, vilket möjliggör tvåvägsmeddelanden och interaktiva SOS-aviseringar.

Kortare jakttid föreslås för förföljande älghundar

I Naturvårdsverkets förslag på nya jakttider finns även förslag som gäller jakthundanvändning. Bland annat föreslås att älghundar som förföljer älg inte får släppas före den första oktober i södra Sverige. Bör älghundsägare vara oroliga för kortare möjligheter till jaktträning?

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.
ANNONS ▼