Monstertjur i Kårböle

Kårböle (JJ) Leo Persson, Tystberg hade Diana på sin sida när han jagade älg i Hälsinglands djupa skogar nyligen.

Leo Persson sköt sin livs älg på älgjakten i Kårböle.

Leo har jagat sedan barnsben med sin pappa och är i dag nitton år. Men någon riktig stortjur hade han innan årets älgjakt inte nedlagt.

Den saken är dock nu korrigerad med råge. Under älgjakten fick nämligen Leo en stor skoveltjur i pass.

– Att en så magnifik 20-taggare kan vara så otroligt tyst även fast den kommer springandes, säger han.

Älgtjuren är Leos första älg på marken i Kårböle, Hälsingland. Men han har fällt älg tidigare i Västernorrland och Sörmland.

– Det är nog inte så många som har skjutit en älg med fler taggar än sin egen ålder. Min far sköt en 11-taggare förra året som det blev bogmontage på. Hans kommer se liten ut när dom hänger bredvid varandra. För det blir ju så klart även bogmontage på denna!

En enorm älgtjur som nu blir förevigad som bogmontage. Foto: Privat.

En enorm älgtjur som nu blir förevigad som bogmontage. Foto: Privat.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser