Mona Sahlin säger nej till vargjakt i framtiden!

I Ekots lördagsintervju (13/3) är Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin kritisk till vinterns licensjakt på varg. På frågan om det blir någon mer (licens)jakt på varg om de rödgröna tar över makten säger hon att: ”så som licensjakten kom att utformas hoppas jag att vi aldrig får se en vargjakt igen.” Bengt-Anders Johansson, (M) talesperson i jord- och skogsbruksfrågor, viltvårds- och fiskefrågor samt landsbruksfrågor, kommenterar Sahlins uttalande i ett pressmeddelande så här: ”Mona Sahlin tar nu även steget till vänster när det gäller vargförvaltningen. ”

”Hon drar sig inte ens för att köra över sin egen talesperson i frågan för att blidka vänstern och Miljöpartiet, vilket tyder på desperation från Sahlins sida.” 
Bengt-Anders Johansson menar att om licensjakten dras in körs landsbygdsbefolkningen över och den illegala jakten på varg kommer att öka: 
– Det är ett slag mot landsbygdsbefolkningen och den svenska vargstammens utveckling, säger Bengt Anders Johansson, moderaterna, i ett pressmeddelande. 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser