Moderaterna kritiserar vargjaktscirkusen

Kammarrätten i Sundsvall har upphävt inhibition i Dalarna och Gävleborgs län, medan Kammarrätten i dag i Göteborg inte ger prövningstillstånd vilket innebär att inhibitionen ligger kvar i Värmland och Örebro län.

Det innebär att det är två Kammarrätter som gör två helt olika bedömningar. Det är mycket allvarligt om vargjakten nu äventyras i Värmland och Örebro län, menar Moderaterna.

– Det är landsbygden, tamboskapen och jakten och jakthundarna som får betala priset för en för stor vargstam, säger Sten Bergheden landsbygdspolitisk talesperson i partiet.

– Medan jaktfrågan harvas runt i rättsprocessen växer vargstammen och inskränker människors vardag på landsbygden, säger Sten Bergheden vidare.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Annonser