Moderater och Sverigedemokrater ogillar utfodringsförslag

Stockholm (JJ) Det nya utfodringsförslaget som är tänkt att hårdare reglera stödutfodring av vilt ogillas av både Sverigedemokraterna och Moderaterna.

Propositionen om stödutfodring av vilt ska snart beredas i utskottet därefter röstas om Riksdagen. Arkivfoto: Per Jonson

Propositionen kommer beredas i Miljö och jordbruksutskottet och där kan det komma både motförslag eller avslag, säger Sten Bergheden, jaktpolitisk talesperson för Moderaterna.

Enligt honom är Moderaternas linje i frågan klar.

– Vi är tveksamma till propositionen. Den frågan måste kunna lösas mellan de enskilda parterna. I det här fallet jägare och markägare, säger han.

Alliansen för just nu i diskussion om en gemensam linje och Sten Bergheden vill inte förekomma den diskussionen.

– Vi kommer presentera Alliansens linje när propositionen ska beredas i utskottet.

Sverigedemokraternas jaktpolitiska talesperson Runar Filper meddelar i ett pressmeddelande att partiet inte kommer tillstyrka propositionen i dess nuvarande utformning.

– Med en väl avvägd utfodring kan antalet trafikolyckor med vilt och skador på grödor och skog minskas. Men detta skulle försvåras eller helt omöjliggöras om ett generellt utfodringsförbud infördes.

 

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser