Misstänkta tjuvjägare anhållna

Gällivare (JJ) Polisen Norra Lappland kallar i dag till vittnesförhör i anslutning till de två män som i går greps i samband med en jakt utanför Gällivare.

Det var i går som Polisen kunde gripa två män i 45-årsåldern efter tips från allmänheten. Männen befann sig med klass 1-vapen och jakthundar i ett område där de inte har jakträtt.

–  I första förhöret framgick att en av männen gick med älghundar och en bar vapen, men ingen av dem hade jakträtt på marken, säger Per Wahlström, förundersökningsledare på Polisen.

Per Wahlström misstänker att att männen var ute för att jaga älg och männen har anhållits.

– Åklagaren är nu inkopplad.

Det var jakträttsinnehavare på marken männen befann sig på, som meddelade polisen och i dag ska det hållas så kallades vittnesförhör med dessa personer.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser