Misstänkt vargangrepp vid Ernst sommartorp

Grythyttan (JJ) Nyligen dödades en kalv på bete bara 200 meter från det torp den populäre programledaren Ernst Kirchsteiger nu håller på att renovera. Området ligger i ett vargrevir.

Kalven var nästan helt uppäten när den hittades.

Ute på Björskogsnäs, strax söder om Grythyttan, ligger det torp som nu används för inspelning av programserien ”Sommar med Ernst”. Området är ett naturreservat och länsstyrelsen i Örebro hyr in kor på bete.

Nyligen blev en nyfödd kalv dödad och nästan helt uppäten. Kalven dödades bara cirka 200 meter från sommartorpet. Under inspelningen hade man stängt av elstängslet vilket kan ha underlättat angreppet.

– Länsstyrelsen har varit här och undersökt resterna av kalven. Besiktningsmannen hade svårt att säga om det var hund, räv eller varg, så jag vet inte heller. Jag får väl vänta på besked om det blir någon ersättning, men jag har flyttat bort korna därifrån nu, berättar djurägaren Björn Kron till Jaktjournalen.

– Det går inte att utesluta varg då vi ligger mitt i ett vargrevir. Men nu hörde jag att TV-programmet kanske ska betala ersättning eftersom de stängt av strömmen till stängslet. Det blir väl klart inom någon vecka hoppas jag, länsstyrelsen vill nog ha ordning på detta också då de hyrt korna av mig, förklarar Björn Kron.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser