Misstänkt tjuvjakt på kronvilt

Skåne (JJ) Ett misstänkt jaktbrott har polisanmälts i Blentarp. En markägare misstänker att någon tjuvjagat kronvilt på hans mark.

Markägaren har funnit tre säckar med slaktrester av en kronhjort. En polispatrull har besökt platsen och vissa spår är säkrade. En polisanmälan har gjorts och en person är misstänkt för olovlig jakt rapporterar Skånska Dagbladet.

Misstänkt tjuvjakt på kronvilt har uppdagats i Blentarp. Arkivfoto: Per Jonson.
AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser