Misstänkt jaktbrott i Norrtälje

NORRTÄLJE(JJ). Efter att den folkilskna älgtjuren sköts i måndags i Norrtälje, efter ett polisbeslut, så var förhoppningen att den mindre aggressiva kvigan skulle ge sig av. Men nästa dag hittades älgen död.

– Tidigt på tisdagsmorgonen hittades hon skjuten i Görla-området, väldig nära skogen där älgtjuren sköts. Det kanske var någon som tröttnat på älgarna, säger Susanne Abrahamsson, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen, till Norrtelje Tidning.

Polisen misstänker jaktbrott och flera jaktlag i närheten har hörts, men ännu har inte polisen fått fram någon ytterligare information kring det inträffade.
Det här rapporterar Norrtelje Tidning.

Fotnot: Se även notis den 12/10.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser