Misstänkt illegal älgjakt i norr

Torneträsk (JJ) Flera slaktade älgkroppar utan nödvändig taggning upptäcktes av Polisen i går vid Torneträsk i Norrbotten län.

Polisen genomförde tillsammans med länsstyrelsen en så kallad faunabevakning.

Båda älgkopparna hittades i närheten av Torneträsk och saknade taggning som ska fästas på djuret efter fällning. I samband med båda fynden har Polisen inlett förundersökning och det finns misstänkta personer.

Under faunabevakningen har också en person påträffats som har kört ATV i terrängen, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser