Misstänkt i Lillhärdalfallet överklagar

Sveg (JJ) Anders Dunder i Sveg, en av de misstänkta för grovt jaktbrott i det så kallade Lillhärdalsfallet, fick nej av polismyndigheten i Jämtland när han begärde omprövning av beslutet om beslagtagande av alla hans vapen. Han går nu vidare med ärendet och överklagar polisens beslut till Förvaltningsrätten i Härnösand.

– Polismyndigheten i Jämtland bryter mot objektivitetsprincipen där det fastslås att förvaltningsmyndigheten i sin verksamhet ska iaktta allas likhet inför lagen, samt att man ska vara saklig och opartisk vid handläggning av ärendet, skriver Dunder i sin överklagan.

– Tre av oss som är misstänkta för grovt jaktbrott har, efter överklagande, fått tillbaka sina jaktvapen och har därmed kunnat utöva allas vår främsta fritidssyssla jakt efter älg, småvilt och skogsfågel utan hinder. Två av oss har trots rättsvårdande instansers beslut behandlats olika.

– Jag kan, skriver Anders Dunder vidare, med säkerhet lägga ytterligare ett förlorat jaktår till de två tidigare. En i mina ögon helt oacceptabelt sätt att behandla mig olika, jämfört med tre av mina kamrater.

– Jag känner dessutom den olika behandlingen, som ett långvarigt och mycket kännbart dubbelt straff för ett påstått brott jag inte har dömts för eller ens anser mig ha begått, skriver han till Förvaltningsrätten.

Dunder hemställer att Förvaltningsrätten  granskar polismyndighetens partiska agerande i samband med handläggningen av hans ärende och att man river upp beslutandet om beslag av hans vapen.
Leif Eriksson.

Anders Dunder överklagar till Förvaltningsrätten i Härnösand Jämtlandspolisens beslut att beslagta alla hans vapen i samband med det så kallade Lillhärdalsfallet. Foto: Leif Eriksson
AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser