Misstänks ha skjutit vuxna älgar olovligt

Småland (JJ) Polisen misstänker att ett jaktlag olovligen skjutit på vuxna älgar – trots att de bara hade tillstånd att jaga kalvar.

Smålandsposten skriver att den misstänkt olovliga jakten bedrivits utanför Hovmantorp. Representanter för älgskötselområdet påträffade inälvor från en vuxen ko och en skadskjuten älgtjur som avlivades.

– Inom ett älgskötselområde delas det ut hur många älgar som ska skjutas, vilka som ska skjuta vad och så vidare. Om man bara har tillstånd att skjuta kalv, och så skjuter man en stor älgtjur och ett stort ungdjur, då kan man misstänkas för brott. Det är uppenbart att det inte är det djuret de har skjutit på som de har rätt att jaga, om det nu stämmer de uppgifter som vi har fått in i anmälan, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson, till Smålandsposten.

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Annonser