Misstänks ha skjutit vuxna älgar olovligt

Småland (JJ) Polisen misstänker att ett jaktlag olovligen skjutit på vuxna älgar – trots att de bara hade tillstånd att jaga kalvar.

Smålandsposten skriver att den misstänkt olovliga jakten bedrivits utanför Hovmantorp. Representanter för älgskötselområdet påträffade inälvor från en vuxen ko och en skadskjuten älgtjur som avlivades.

– Inom ett älgskötselområde delas det ut hur många älgar som ska skjutas, vilka som ska skjuta vad och så vidare. Om man bara har tillstånd att skjuta kalv, och så skjuter man en stor älgtjur och ett stort ungdjur, då kan man misstänkas för brott. Det är uppenbart att det inte är det djuret de har skjutit på som de har rätt att jaga, om det nu stämmer de uppgifter som vi har fått in i anmälan, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson, till Smålandsposten.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser