Misstänks ha skjutit vuxna älgar olovligt

Småland (JJ) Polisen misstänker att ett jaktlag olovligen skjutit på vuxna älgar – trots att de bara hade tillstånd att jaga kalvar.

Smålandsposten skriver att den misstänkt olovliga jakten bedrivits utanför Hovmantorp. Representanter för älgskötselområdet påträffade inälvor från en vuxen ko och en skadskjuten älgtjur som avlivades.

– Inom ett älgskötselområde delas det ut hur många älgar som ska skjutas, vilka som ska skjuta vad och så vidare. Om man bara har tillstånd att skjuta kalv, och så skjuter man en stor älgtjur och ett stort ungdjur, då kan man misstänkas för brott. Det är uppenbart att det inte är det djuret de har skjutit på som de har rätt att jaga, om det nu stämmer de uppgifter som vi har fått in i anmälan, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson, till Smålandsposten.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser