Misstänks ha skjutit vuxna älgar olovligt

Småland (JJ) Polisen misstänker att ett jaktlag olovligen skjutit på vuxna älgar – trots att de bara hade tillstånd att jaga kalvar.

Smålandsposten skriver att den misstänkt olovliga jakten bedrivits utanför Hovmantorp. Representanter för älgskötselområdet påträffade inälvor från en vuxen ko och en skadskjuten älgtjur som avlivades.

– Inom ett älgskötselområde delas det ut hur många älgar som ska skjutas, vilka som ska skjuta vad och så vidare. Om man bara har tillstånd att skjuta kalv, och så skjuter man en stor älgtjur och ett stort ungdjur, då kan man misstänkas för brott. Det är uppenbart att det inte är det djuret de har skjutit på som de har rätt att jaga, om det nu stämmer de uppgifter som vi har fått in i anmälan, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson, till Smålandsposten.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼