Misstänker practical joke – dött vildsvin utplacerat?

Gotland (JJ) Ett dåligt skämt! Det är vad Johan Thomassons magkänsla säger honom. Han är ordförande i Svenska Jägareförbundet på Gotland och tror någon placerat det döda vildsvinet i vägkanten.

Det var i fredags ett vildsvin upptäcktes i vägkanten utanför Dalhem. Vildsvinet, en årsgris var död men det fanns inga spår i snön som kunde visa var det kommit från. Misstanke om att någon vill skämta finns därför. En av dem som tror att vildsvinet lagts dit är Johan Thomasson, ordförande i Svenska Jägareförbundet Gotland

–  Inget tyder på att grisen har rört sig där över huvud taget. Att den är påkörd är inget snack om, sedan är bara frågan om den är påkörd på Gotland. Har någon gjort det på jävelskap så tror jag inte att de förstår vad de gör. Det hjälper inte direkt situationen med all ryktesspridning som är, säger han till Gotlands Allehanda.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼