Misstänker nattlig tjuvjakt på rådjur i Sörmland

Två fall misstänkt tjuvjakt har konstaterats i Trosa. Jägareförbundets lokale ordförande misstänker att vilt jagas från bilar på nätterna.

Två skottplatser efter misstänkt illegal rådjursjakt har hittats i trakterna av Trosa. Arkivbild: Gettyimages

Södermanlands Nyheter berättar i sin pappersupplaga att två rådjur fällts någon gång under måndagen och tisdagen i veckan som gick.

En eftersöksjägare hittade blodspår. Jaktledaren kontaktades och saken är nu polisanmäld.

Fotspåren på de båda skottplatserna ska likna varandra. Det finns också spår i snön som visar att de skjutna rådjuren släpats ut till vägar.

Jimmy Pettersson är ordförande i Svenska Jägareförbundet i Sörmland. Enligt Södermanlands Nyheter misstänker han att tjuvjakten bedrivs från bilar och nattetid.

– Vi orkar inte vara ute på nätterna och vakta, säger Jimmy Pettersson till tidningen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser