Misstänker nattlig tjuvjakt på rådjur i Sörmland

Två fall misstänkt tjuvjakt har konstaterats i Trosa. Jägareförbundets lokale ordförande misstänker att vilt jagas från bilar på nätterna.

Två skottplatser efter misstänkt illegal rådjursjakt har hittats i trakterna av Trosa. Arkivbild: Gettyimages

Södermanlands Nyheter berättar i sin pappersupplaga att två rådjur fällts någon gång under måndagen och tisdagen i veckan som gick.

En eftersöksjägare hittade blodspår. Jaktledaren kontaktades och saken är nu polisanmäld.

Fotspåren på de båda skottplatserna ska likna varandra. Det finns också spår i snön som visar att de skjutna rådjuren släpats ut till vägar.

Jimmy Pettersson är ordförande i Svenska Jägareförbundet i Sörmland. Enligt Södermanlands Nyheter misstänker han att tjuvjakten bedrivs från bilar och nattetid.

– Vi orkar inte vara ute på nätterna och vakta, säger Jimmy Pettersson till tidningen.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser