Misstänker anlagd brand i jaktstuga

En kombinerad jakt- och sommarstuga brann natten mot söndagen ned utanför Filipstad. Det finns misstankar om att branden var anlagd.

Den nedbrunna jakt- och sommarstugan var byggd i timmer och hade två våningar. Arkivbild: Gettyimages

Nya Wermlandstidningen berättar i sin pappersupplaga att larmet om branden kom vid 01-tiden på söndagsmorgonen.

Platsen är Joelstorp norr om Filipstad och stugans ägare var på andra sidan sjön när han upptäckte att det brann.

– Vi lämnade platsen vid klockan 08 på söndagen. Hela byggnaden hade då brunnit ner. Det var övertänt när vi kom dit så det var bara att se till så det inte spred sig till ett uthus eller till skogen, säger Peter Karlsson, insatsledare, till Nya Wermlandstidningen.

Det finns ingen el i stugan och polisen ska nu undersöka hur branden startat.

– Någon måste ha tänt på, säger insatsledare Peter Karlsson till Nya Wermlandstidningen.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser