Miss vid lojägarregistrering

På torsdag börjar lodjursjakten. Men nu har det visat sig att Naturvårdsverket haft problem med att ta emot alla registreringar jägarna måste göra får att få delta i jakten.

Problemet har uppdagats sedan flera jägare som gjort anmälningar inte fått något registreringsintyg. När jägarna sedan hört av sig till Naturvårdsverket har man upptäckt interna brister både vid registrering via hemsidan och via telefon. Man har nu satt upp ett nytt telefonnummer för registrering; 08-698 85 00. Johan Bodegård, tf chef för Naturvårdsverkets viltförvaltningsenhet, garanterar dock att inga jägare ska hamna i trångmål på grund av registreringsproblemen. Har Du bilder eller andra tips från årets lodjursjakt, kontakta Jaktjournalen: holger.nilsson@jaktjournalen.se 2007-02-26 16:17:00

Problem vid lojägarregistrering

Naturvårdsverket har stora problem med registeringen för lodjursjägare.
– Ingen ska hamna i trångmål på grund av registreringsproblemen. Om någon skjuter ett lodjur och denne, trots anmälan, inte blivit registrerad som lodjursjägare kommer vi att lita på skyttens muntliga redogörelse, säger Johan Bodegård, tf chef för Naturvårdsverkets viltförvaltningsenhet. Under flera månader har registreringen av lodjurjägare varit öppen både via Naturvårdsverkets hemsida samt på ett speciellt telefonnummer. Men inget av alternativen har varit tillförlitliga.
Ett antal jägare har hört av sig till Naturvårdsverket eftersom de inte fått något registreringsintyg, trots att de anmält sig via hemsidan för flera månader sedan. Och vid kontrollerna har det vid ett flertal tillfällen visat sig att deras anmälningar inte registrerats.
Sedan fick Naturvårdsverket problem även vid telefonregistreringen. Problemen blev så allvarliga och svårlösta att de tvingades byta telefonnummer för registrering. Nytt telefonnummer för registrering av lojägare är 08-698 85 00.
Olle Olsson

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser