Minst två vargar i Sjundareviret

Minst två vargar finns i Sjundareviret som delas mellan Stockholm och Södermanland utanför Södertälje.

Minst två vargar rör sig i Sjundareviret. Foto: Gettyimages

Länstidningen Södertälje är först med nyheten, men den är lagd bakom betalvägg.

– En av vargarna revirmarkerar, men vi vet inte om det är hanen eller tiken. Det här är den tredje konstellationen vargar vi konstaterar i reviret som nu heter Sjunda 3, berättar Mikael Fransson på länsstyrelsen för Jaktjournalen.

I fjol kom det in en ny hanvarg, som jagade bort den andra hanen ur reviret. Han har gått i området i cirka ett år. Den andra vargen är en fjolårstik, avkomma till hanen som jagades bort.

Länsstyrelsens personal väntar på mer snö för att kunna genomföra ytterligare spårningar och ta DNA-prov.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser