Minst två vargar i Sjundareviret

Minst två vargar finns i Sjundareviret som delas mellan Stockholm och Södermanland utanför Södertälje.

Minst två vargar rör sig i Sjundareviret. Foto: Gettyimages

Länstidningen Södertälje är först med nyheten, men den är lagd bakom betalvägg.

– En av vargarna revirmarkerar, men vi vet inte om det är hanen eller tiken. Det här är den tredje konstellationen vargar vi konstaterar i reviret som nu heter Sjunda 3, berättar Mikael Fransson på länsstyrelsen för Jaktjournalen.

I fjol kom det in en ny hanvarg, som jagade bort den andra hanen ur reviret. Han har gått i området i cirka ett år. Den andra vargen är en fjolårstik, avkomma till hanen som jagades bort.

Länsstyrelsens personal väntar på mer snö för att kunna genomföra ytterligare spårningar och ta DNA-prov.

AKTUELLT

Rapport från Värmland inför Stövar-SM för rävhundar

I helgen avgörs Stövar-SM för rävhundar och ekipagen och arrangörsstaben samlas ikväll. Jaktjournalens webbradio fick en pratstund med tidningens utsände, Holger Nilsson, och ordföranden i Stövarklubben Värmland, Christer Andersson, om förutsättningarna.

Mustig och supergod älggryta

Att avnjuta en härlig älggryta efter en lyckad jaktdag kan vara det härligaste som finns. Vi jägare kan skatta oss lyckliga att ha det mest ekologiska och delikata köttet i frysen. Jaktjournalen kan dela med sig av ett riktigt härligt recept av älggryta som går hem hos både barn och vuxna. Ingredienser: 600 gram grytbitar

Blaser R8 Carbon Success – vi snackar extra allt!

Blaser har i sitt R8 system ett enormt utbud av kolvar, pipor och kalibrar. Man har under senare år lanserat nya modeller riktat mot kvinnliga jägare och skyttar. Dessa modeller, R8 Intuition-studsare och hagelbocken F 16 Intuition fungerar också väl för lite kortare manliga jägare. De senaste tillskotten i R8 familjen är en tumhålsstock i Carbonfiber och en pipa med inbyggd ljuddämpning. Den senare återkommer vi med en test så snart det går.

Bira – en sann norgehistoria

Vid injagning av skällande fågelhundar betonar många vikten av att de första fågeltagningarna blir rätt. Guri Malla´s Nob Bira vinnare av Skallkungtävlingen 2018 är ett exempel på motsatsen. Även om det går fel i början kan slutresultatet ändå bli perfekt.

Regeringen: Hundträning i vilthägn kan förbjudas

Regeringen flaggar för att det kan komma ett förbud mot jaktträning med hund på vilt i hägn. Men landsbygdsminister Jennie Nilssons politiskt sakkunnige, Janus Brandin, vill tona ned det hela. – Det är bara en notering regeringen gör, säger han till Jaktjournalen.

Annonser