Minst 16 lodjursföryngringar i Västernorrland

Västernorrland(JJ) Det ska vara minst 16 lodjursföryngringar i Västernorrland - det har Naturvårdsverket beslutat.

Länsstyrelsens förslag var en miniminivå på 11 lodjursföryngringar. Detta utfirån att det konstaterades 67 föryngaringar i de fyra nordligaste länen förra året.

I hela landet har lodjurstammen minskat till cirka 840 djur, det är under den nivå som anses behövs för att stammen ska uppnå en gynnsam bevarandestatus.
Det här rapporterar allehanda.se.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser