Miljöorganisationer beklagar kammarrättens beslut

Kungsbacka (JJ) Jägare och jägarorganisationer kunde sent i går eftermiddag andas ut efter de många turerna kring licensjakten på varg. I dag startar jakten upp efter en veckas jaktstopp. Miljöorganisationerna är dock inte lika positiva till beskedet.

Naturskyddsföreningen skriver på sin hemsida att de beklagar Kammarrättens avgörande, men poängterar att avgörandet inte behandlar om huruvida jakten i sig själv är laglig.

– Kammarrättens beslut handlar alltså inte om att jakten i sig är laglig. Vi ska nu noga gå igenom domarna och se om vi kan göra något ytterligare, skriver de i ett pressmeddelande.

Även Världsnaturfonden (WWF) är kritiska till den uppstartade jakten och skriver på sin hemsida att de beklagar utvecklingen. WWF menar att Regeringen nu måste påbörja en process som långsiktigt säkrar en hållbar svensk rovdjurspolitik.

Tom Arnbom, talesperson för rovdjursfrågor på WWF säger i en intervju till DN att organisationen nu tillsammans med andra miljöorganisationer ska sätta sig ner och diskutera vilka möjligheter till överklagan som finns.

– Vi får se hur EU reagerar nu. Om det här står sig betyder det att sådan här beslut inte går att överklaga till domstol i Sverige. Och då kanske EU slår till, säger han till DN.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser