Miljonrullning i norsk skyddsjakt på varg

Norge (JJ) Norska staten beviljar ytterligare 500 000 kronor till skyddsjakten på varg i Nord-Østerdal där 200 får hittills i år dödats i vargattacker.

– Försök att skjuta varg har pågått lång tid, och det är stor fara att försöken kommer att dra ut ännu längre på tiden. För att ge skyddsjaktslaget i Nord-Østerdal säkerhet för att de får sina utgifter betalda i skyddsjakten, har jag tilldelat 500 000 kronor extra till fylkesmannen i Hedmark, säger klimat- och miljöminister Ola Elvestuen till Oppland Arbeiderblad.

Tidigare har staten betalat en miljon kronor för att djurägare ska kunna öka tillsynen, bedriva skyddsjakt och täcka kostnader som uppstår vid flytt av djur och stängsling.

Man tror att det i nuläget rör sig två vargar i Nord-Østerdal.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Annonser