Miljoner till jägarganisationerna

Stockholm (JJ) Regeringen beviljar Svenska Jägareförbundet 52 250 000 kronor ur Viltvårdsfonden. Jägarnas Riksförbund vill ha 9 190 380 kronor ur samma fond.

Pengarna till fonden kommer från det statliga jaktkortet, som alla svenska jägare måste lösa och som kostar 300 kronor per år och person.

Som motprestation förväntas Svenska jägareförbundet leda och organisera delar av jakten och viltvården. Förbundet ska också hjälpa Naturvårdsverket med stöd och underlag i viltförvaltningsfrågor.

Detta gäller dock inte förvaltning av varg.

Jägarnas Riksförbund, JRF, får ett anslag som till stora delar är styrt av antal medlemmar. Förbundet anger i sin ansökan att man har 39 188 medlemmar i nuläget.

Ansökningen från JRF har precis kommit in till regeringskansliet och därför har beslut om deras ansökan inte tagits ännu.

 

AKTUELLT

Ulkeröd – En undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser