Miljöministern slår ifrån sig kritik från landshövding

DALARNA(JJ). Miljöminister Andreas Carlgren, C, håller inte med om den kritik som bland annat Dalarnas landshövding Maria Norrfalk riktat mot hur vargfrågan sköts. Kritiken från Maria Norrfalk går ut på att arbetet med att förankra rovdjurspolitiekn lokat går för snabbt.

Miljöministern tycker dock inte det går för snabbt. 
– Hur man än gör så kommer kritik. Jag har också hört den motsatta kritiken: ”nu har ni jakt men har inte inlett arbetet med att få in nya vargar, hur kan ni vara så långsamma?”, säger Andreas Carlgren till Sveriges Radio.

Norrfalk tycker att både regeringens och Naturvårdsverkets framförhållning bör vara bättre när det gäller rovdjursbeslut.
Carlgren erkänner dock att det nya systemet haft en del problem i början, men att det sker en förbättring. Bland annat menar han att beslut flyttas närmare de människor som är berörda.
Det här rapporterar Sveriges Radio.

Fotnot: Se även notis den 15/3.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Klarar sig kalven i vinter? Hur många älgar dör?

Fagersta (JJ) – Vi har inte upplevt sådant här väder tidigare. Det går inte att förutse hur många vilda djur som kommer att dö till följd av värmen och torkan. Det säger Jägareförbundets forskningsansvarige, Fredrik Widemo.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser