Miljöministern lovade licensjakt på varg

Bohuslän (JJ) Lena Ek, centerpartisk miljöminister besökte i dagarna Ulkeröds gård i Bohuslän som fått 38 får vargdödade i en attack nu i sommar. Hon uttalade sig där klart och tydligt - Skjut mer varg.

– Vargstammen är för stor. Den är ju mer än dubbelt så stor som regeringen har bestämt att den ska vara. Så att det är ju det första steget, säger hon till Sveriges Radio Väst.

– Vi har nu fler vargar än vad vi ska ha. Regeringen och riksdagen har lagt ett spann på mellan 170 och 270, och det är där någonstans vi ska vara, säger Lena Ek till Sveriges Radio Väst och syftar på dagens vargpopulation som ligger på runt 500 djur.

Enligt Lena Ek gäller det nu bara att förvaltningsplanerna för varg kommer på plats. Därefter kommer licensjakt bli aktuellt i en del län.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser