Mikko är Skallkungen 2017

Sveg (JJ) Vargproblem har gjort att Tomas Salander och hans finska spets SEJCH, SEUCH Predator’s Mikko haft svårt att komma i form inför årets säsong. Ändå vann de närmast överlägset när tävlingen Skallkungen avgjordes i helgen.

SEJCH SEUCH Predator´s Mikko med ägaren Tomas Salander. På bilden också My Hansson, som målat tavlan som vinnaren får. Foto: Simon Nordin

Tävlingarna genomfördes i temperaturer kring åtta-nio plusgrader och i svag till medelmåttlig vind. Bra förhållanden alltså.

SEJCH, SEUCH Predator’s Mikko drog ihop hela 93 egenskapspoäng, alltså sju poäng från max.

– Det är framförallt hans fina sök som gör honom så bra. Han söker ut över stora områden och med fart och bra sökmönster. Han hittar fågel om det finns. Han är också bra på att förfölja fågel som flyttar på sig, säger Tomas Salander om sin hund när Jaktjournalen ringer för att gratulera.

Långt till vargfria marker

Han har haft stora svårigheter att få Mikko i toppform inför den här säsongen.

– Jag bor söder om Ludvika och där är det otroligt vargtätt, många och små revir som går i varandra. Där vågar jag inte släppa hunden, berättar Tomas Salander.

Han har ett litet område norr om Ludvika där han släpper ibland, men det är ”med andan i halsen”, som Tomas Salander uttrycker det.

– De gånger vi jagar åker jag minst 20-25 mil, till norra Dalarna eller Sveg, säger Tomas Salander.

Resultat Skallkungen 2017:
1) SEJCH, SEUCH Predator’s Mikko, Tomas Salander, 93 poäng. 2) SEJCH Herröskogens Kiva, Jonas Ranner, 84 poäng. 3) SEJCH, SEUCH Häggingåsens Mira, Daniel Byqvist, 79 poäng. 4) Ryggärdans Einar, Roger Karlsson, 71 poäng. 5) Östbyns Kira, Anders Johansson, 66 poäng.

AKTUELLT

Vi är Jaktjournalen: Marcus vann en plats hos oss

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår redaktör Marcus Holms tur.

Annonser