Mikael Karlsson lämnar Naturskyddsföreningen

Stockholm (JJ) Nu lämnar Mikael Karlsson officiellt sitt uppdrag som ordförande för Naturskyddsföreningen. Ny ordförande väljs i morgon under årsstämman.

Jaktjournalen skrev redan om av Mikael Karlssons avgång i november i fjol då Naturskyddsföreningen av misstag lade ut nyheten på sin hemsida. Ordföranden lämnar sitt uppdrag i samband med förbundets årsmöte i morgon.

Under Mikael Karlssons tid som ordförande för förbundet har de ökat sin budget från 100 miljoner kronor till 200 miljoner kronor.Mikael Karlsson skriver själv i förbundstidningen att förbundet i dag sätter spår i omvärlden eftersom de synliggörs i så stor omfattning medialt i debatter och paneler i radio, tv och tidningar.   

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser