Mer viltkött på äldreboendets meny

Åtvidabergs kommun satsar på bättre mat till de äldre och gör samtidigt en satsning på lokalproducerade råvaror. Nu ska det serveras dovvilt och vildsvin på äldreboendet Kopparsvanen.

Åtvidaberg kommun satsar på vilt på menyn på äldreboendet Kopparsvanen. Arkivfoto: Per Jonson

Det är är Länstidningen Östergötland som rapporterar äldreboendet Kopparsvanen framöver kommer servera dovvilt och vildsvin, fällda av kommunjägaren i Åtvidabergs kommun.

– Det är fantastiskt att kunna använda en så lokalproducerad råvara, där djuren lever fritt i naturen nära oss och äter av det naturen bjuder, säger kommunens kostchef Jenny Pettersson till länstidningen och fortsätter.

–  Till att börja med kommer vi köpa in tre stycken djur per år som så kallat återtag. Slår projektet väl ut så får vi se om vi ska köpa in fler djur och i framtiden kanske även servera vilt i våra förskolor och skolor, men vi börjar med att servera maträtter baserade på viltkött till boende på Kopparsvanen. Just nu ser vi över vilka maträtter som är mest lämpade att göra utifrån de djur vi får, om det är dovhjort eller vildsvin.

Åtvidaberg kommun har de senaste åren arbetat med öka användningen av lokala råvaror i centralköket.

 

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼

Annonser