Maxa jakten 2019

Här är årsplanen för dig som vill maximera antalet jaktdagar 2019. Vi har lagt pusslet för dig så det är bara att börja fylla i ledighetslapparna redan i dag.

Med rätt planering kan helgerna framöver användas på ett jaktklokt sätt. Arkivfoto: Per Jonson

Nu slipper vi umgås med fattigmånaden januari på ett år. Skönt! Men för att få ut det mesta av 2019 jaktmässigt så måste vi börja planera redan idag. Vi på Jaktjournalen har redan gjort jobbet för dig så fram med ledighetsblanketter och jaktkalender  – så här maximerar du din ledighet under 2019!

Påsk

Vill du ha en längre jaktsemester utan att norpa från semesterdagarna så får du vänta till påsk. Om du tar ut tre till fyra semesterdagar kan du få otroliga tio dagars jakt under påsken. Ta ledigt 15-18 april så kan du jaga från den 13 till 22 april. Perfekt för dig som planerar in en ordentlig bäverjakt i vår.

Valborg och 1:a maj

Strax efter påsk kommer nästa möjlighet. Redan i skiftet mellan april och maj finns chans till en långhelg i jaktens tecken. Jobbar du halvdag på valborgsmässoafton räcker det med en och en halv semesterdag för att växla ut fem hela jaktdagar. Ta semester den 29-30 april så kan du jaga fem heldagar – den 27 april till 1 maj. (Om du dessutom tar ledigt 2 och 3 maj så kan du jaga nio heldagar). Helt perfekt eftersom vuxna vildsvin åter blivit lovliga vid det här laget. Många fält har såtts och smygjakt efter vildsvin är extremt spännande.

Kristi himmelsfärd

I slutet av maj infaller Kristi himmelsfärd. Växla in en semesterdag (den 31 maj) så får du fyra härliga dagar helgen den 30 maj till 2 juni. Då sticker du naturligtvis till Elmia Game Fair i Jönköping. Vi är officiell mässtidning och finns på plats i vanlig ordning.

Nationaldagen

Bara några dagar senare kommer nästa tillfälle. En semesterdag är allt som behöver offras för att kunna jaga fyra dagar. Ta ledigt 7 juni och jaga vildsvin från kväll till morgon under perioden 6-9 juni. Passa på utnyttja möjligheten att byta jakt om du inte bor i områden som håller en vildsvinstam. Du har säkert jakt på arter som är exotiska för en sörlänning. Toppfågeljakt eller lockjakt på älg är garanterat spännande för en skåning.

Jul och nyår

Under hösten är det som vanligt snålt med röda dagar samtidigt som jakten går på högfart. Nu offras sparade semesterdagar. Men under jul återkommer möjligheten att avsluta året med en perfekt lite längre jaktsemester. Två semesterdagar är allt som krävs för en rejäl jaktsemester på nio dagar. Offrar du tre semesterdagar till blir din ledighet hela 17 dagar – vilket är perfekt för dig som vill rymma landet och jaga utomlands. Om du tar ledigt 23, 27 och 30 december samt 2:a och 3:e januari så kan du jaga från den 21 december till 6 januari.

Skitjakt på er!

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Därför är foxhounden Einar en värdefull varghund

– När jag läste i Jaktjournalen att finnarna jagar varg med hund, brann det till i huvudet på mig: En sådan hund ville jag ha. Det berättar värmländske jägaren Petter som äger american foxhounden Einar som det fällts ett 20-tal vargar för och som just nu hjälper den norska fårnäringen mot varg.
ANNONS ▼

Annonser