Max bryter med Djurens Rätt efter kritik på sociala medier

Efter kritik på sociala medier bryter Max samarbetet med Djurens Rätt. Det skriver man nu i ett pressmeddelande.

Max Burgers skriver nu i ett pressmeddelande att de kommer att avbryta samarbetet med Djurens Rätt efter att ”vissa associationer runt organisationen bakom märkningen lett till starka negativa reaktioner.”

– I vår dialog med de som ligger bakom märkningen, Djurens Rätt, har det varit mycket tydligt att de tar starkt avstånd från olagliga aktiviteter. Vi har dock ändå landat i att avbryta just den här veganmärkningen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef MAX Burgers i ett pressmeddelande.

Jaktjournalen publicerade under förmiddagen en krönika angående ämnet som fick starka reaktioner på bland annat Facebook.

AKTUELLT

Här vill länsstyrelserna öka vargstammen

Vargstammen ska öka ytterligare i Dalarna, Gävleborg, Västmanland och Västra Götaland. Det är innebörden av det förslag som det mellersta rovdjursförvaltningsområdet offentliggjorde på onsdagen.

LRF vill ha löshundsjakt på vildsvin vår och sommar

Lösa vildsvinshundar hela våren och sommaren. Vårbocksjakt i hela Sverige. Jakt på hjort och rådjur dygnet runt. Det är förslag på nya jakttidsregler från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. – Vi måste göra något åt vildskadorna, säger förbundets jakt- och viltansvarige Anders Wetterin.

Annonser