Annons
Mattias satte punkt för Vinnarjakten 2017 | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
3 år sedan älg
Årets sista älg dras ut i Jaktjournalens Vinnarjakt. Foto: Per Jonson
Mattias satte punkt för Vinnarjakten 2017
Lidsjöberg (JJ) Årets upplaga av Jaktjournalens Vinnarjakt blev mycket lyckad. Fem älgar har fällts av det lilla jaktlaget bestående av tidningens utsända och fem prenumeranter.
– Mattias Zetterlund från Värnamo sköt Vinnarjaktens sista älg för i år. Han fick ett hondjur som kom på gångstånd för Klas Staffas jämthund Gruff, berättar Per Jonson, webbredaktör på Jaktjournalen. Den sista älgen föll på samma pass där den första älgen sköts och där det även sågs en tjur passera. – Ett riktigt generalpass, konstaterar Per Jonson. Själv har han upplevt en snöplig stolpe ut.

Fotade när telefonen ringde

Det var stopp för vuxna djur och därför tog Per fram kameran när ett vuxet hondjur passerade. Då ringde chefredaktör Holger Nilsson. – Jag svarade i telefonen och då upptäckte älgen mig. Holger skulle berätta att han pratat med Holmen skog och att det åter var lovligt att skjuta vuxna, berättar Per Jonson. Sammantaget blev det en mycket lyckat älgjakt i det nordvästra hörnet av Jämtland. Samtliga deltagare har sett älg och en björn har till och med passerat en jägare. – Nu ska vi avnjuta en god middag och summera de här dagarna. Vinnarjakten återkommer nästa år och då är det tioårsjubileum. Årets jakt kommer att skildras i ett större reportage i papperstidningen under hösten, säger Per Jonson. På Jaktjournalens facebooksida går det att se live-TV-sändningar från jakten.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!