Matjättar bojkottar Sveriges största vegetariska mässa

I kölvattnet av granskningen av den militanta djurrättsrörelsen väljer nu både ICA och Axfood att bojkotta Vegomässan senare i år, rapporterar Land och Lantbruk.

Både ICA och Axfood hoppar av Vegomässan när det visat sig att militanta djurrättsaktivister har kopplingar till mässan. Foto: Gettyimages/montage

Anledningen till bojkotten är att personer med kopplingar till Djurfront som står bakom flera aktioner mot lantbrukare, djuruppfödare och jägare, är med och arrangerar Sveriges största vegetariska matmässa – Vegomässan.

När Göteborgs-Posten uppmärksammade att volontärer på Vegomässan hade kopplingar till Djurfront valde Axfood att dra sig ur och inte delta på mässan i november  i år.

Nu kommer också ett besked att matjätten ICA också bojkottar mässan.

– Det finns personer som har anknytning till mässan som jobbat som volontärer och utövat hot mot lantbrukare. Vi vill vara tydliga med att vi inte står bakom det. Vi tar avstånd från allt våld och hot. Det är fruktansvärda historier man hör från lantbrukare, säger Ola Fernvall, chef för extern kommunikation på Ica, till tidningen Land och Lantbruk.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Därför är foxhounden Einar en värdefull varghund

– När jag läste i Jaktjournalen att finnarna jagar varg med hund, brann det till i huvudet på mig: En sådan hund ville jag ha. Det berättar värmländske jägaren Petter som äger american foxhounden Einar som det fällts ett 20-tal vargar för och som just nu hjälper den norska fårnäringen mot varg.
ANNONS ▼

Annonser