Markägare protesterar

Sorsele (JJ) Markägare i Nätverket Norden i Sorsele har demomstrerat mot de statliga enmansutredningar som gjorts de senaste åren när det gäller renbete och rätten till jakt och fiske.

Utanför hotellet i Sorsele begravde demonstranterna de statliga utredningarna i en svartmålad likkista.
Nätverket Norden är en förening för civilt egendomsskydd som i huvudsak arbetar med frågor som rör renägare och markägare samt frågor kring nybyggarnas rättigheter.
Ulla Johansson, sekreterare i nätverket hävdade att man hoppas att ska begravas och inte användas i framtiden. Anledningen till demonstranternas missnöje med utredningarna är att man anser att dessa kränker äganderätten.
Anledningen till demonstrationen var att ensamutredaren Sören Ekström samtidigt presenterade sin utredning för Västerbottens landshövding Lorentz Andersson.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser