Markägare misstänks ha brutit mot jaktlagen

Klippan (JJ) En markägare i Klippans kommun misstänks för att ha lockat till sig vilt.

Personen som äger mark i Klippans kommun misstänks ha lockat till sig vilt, skjutit betydligt mer än vad som marken bär och dessutom använt sig av rörlig belysning. Till detta kommer ett antal andra förseelser mot jaktlagstiftning.

Polisanmälan har gjorts och en förundersökning har nu inletts. Polisens förundersökningsledare bedömer det som att mannen är i behov av en offentlig försvarare och har nu gjort en framställan till tingsrätten om detta.

Straffet för denna typ av brott är antingen böter, eller i grova fall fängelse. Dessutom kan den skyldiges vapenlicens återkallas, skriver Helsingborgs Dagblad.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser