Markägare får fälla fler dovhjortar

Åstorp (JJ) En markägare i Åstorps kommun får tillstånd av Länsstyrelsen i Skåne att till och med den 29 februari 2016 ytterligare ett antal dovvilt på sina ägor. Markägaren har sedan tidigare Länsstyrelsens tillstånd att bedriva skyddsjakt på dovhjort på sin fastighet.

En markägare i Åstorp har fått länsstyrelsens tillstånda att skyddsjaga dovhjort på sina markerö (Foto: iStock)

Totalt får markägaren fälla tio kalvar, fem icke kalvförande hindar och en så kallad spets som befinner sig i eller vid oskördad gröda på fastigheten.

Samtidigt medger Länsstyrelsen undantag från förbudet att hålla lös hund. Undantaget gäller vid skrämsel av dovvilt med hjälp av hund på aktuell fastighet.

Detta förfaringssätt ska sedan upprepas om djuren återkommer. Bara djur som orsakar skada omfattas av skyddsjaktsbeslutet.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser