Mardrömmen över – Gry kom upp ur klippgrytet

Kristianstad (JJ) En mardrömssituation förbyttes på fredagsförmiddagen i ren och skär glädje. Efter nästan två dygn kom tyska jaktterriern Gry upp ur ett stort klippgryt.

Tyska jaktterriern Gry var försvunnen i ett stort klippgryt på Balsberget i nästan två dygn. På fredagsförmiddagen kom hon ut och Johan Bengtsson är strålande glad. Bild: Privat och Eniro

– Helt fantastiskt skönt, säger ägaren Johan Bengtsson som precis fått tillbaka sin hund.

Han och 9,5-åriga Gry var i onsdags med på jakt på marker som tillhör Råbelöfs gods.

– Vi var på drevjakt efter vildsvin och hjort och jag och Gry passerade grytet. Då sprang hon ned i det. Jag gillar det inte och har försökt hålla henne ifrån gryt, berättar Johan.

På platsen uppe på Balsberget har man tippat stenskravel och under det ligger ett stort gryt.

Grävde hela torsdagen

Under hela torsdagen, från tidigt morgon till midnatt, jobbade ett 20-tal jaktkompisar och en frivillig grävmaskinist med att försöka gräva upp den lilla tyskterriern ur grytet. Det misslyckades.

– Jag misstänker att hon gick rakt ned i grytet och att hon nu inte hittar tillbaka. Nu är planen att försöka locka upp henne, berättade Johan bedrövat för Jaktjournalen när han var på väg till grytet på fredagsförmiddagen.

Men det tog bara en liten stund så förbyttes den hopplösa situationen i glädje.

”Mötte oss”

– Hon har kommit upp ur grytet och kom springande och mötte oss. Det är fantastiskt – fan vad glad man kan bli, säger Johan.

För bara en vecka sedan var han och Gry med på jakt vid Christinehofs slott. Då var Jonas Brink och Marcus Holm där och gjorde reportage för Jaktjournalens räkning och det sköts en hjort för Gry.

– Men Gud vad skönt att det slutade lyckligt med grytet – han var så glad och stolt över sin fina terrier. Vi har bra bilder från jakten, så Jaktjournalens läsare kommer säkert att få se Gry i papperstidningen, säger Marcus Holm.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

DEBATT: ”Länsstyrelsens jaktförbud kommer knäcka rapphönan”

Länsstyrelsen i Hallands läns yttrande över preliminära förslag till jakttidsändringar innehåller ett flertal slutsatser baserade på egna agendor och tyckande av föredragande tjänsteman. Att införa jaktförbud på rapphöna är det mest allvarliga, skriver tidigare ordförande i Jägareförbundet Halland, Boo Å Wallén.

REPLIK: Stövarklubben har full transparens

I en replik svarar Styrelsen för Svenska Stövarklubben att klubben har full transparens i ekonomin och att den sköts på ett ansvarsfullt sätt. Styrelsen skriver också att det anordnas mycket aktiviteter och att insändaren var osmaklig och publiceringen anmärkningsvärd.
ANNONS ▼