Mårdhund i Halland?

Knäred (JJ) En kvinna som rastade som rastade sin hund utanför Knäred, i Laholms kommun, är övertygad om att hon mötte en mårdhund.

Misstankar finns att en mårdhund observerats nära Karlskrona (Foto: iStock)

– Min sambo Margareta Jingborg såg den på 50 meters avstånd. Efter att vi har tittat på bilder på datorn är hon övertygad om att det var en mårdhund, säger Sture Nilsson, jägare och pensionerad polis.

– Den hade litet ansikte, små öron som sticker upp och en lång lurvig svans.

Paret fotograferade spåren och rapporterade in observationen till länsstyrelsen och Jägareförbundet.

Om det var en mårdhund skulle det vara det första exemplaret som har setts söder om Örnsköldsvik.

Under gårdagen granskades bilderna från Porsabygget av experter knutna till Mårdhundsprojektet, som drivs av Jägareförbundet med medel från Naturvårdsverket.

– Vi kan varken säga ja eller nej, spåren är allt för otydliga för att kunna säga det, säger Ulrika Jakobsson.

– Vi tar alla tips på allvar. Vi kommer att sätta upp en kamera i närheten för att se om vi får någonting på bild, säger Mårdhundsprojektets administratör Ulrika Jakobsson, till Hallandsposten.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼