Mård dödade påfåglarna

Jönköping (JJ) En mård pekas ut som skyldig till dödandet av två påfåglarna i Stadsparken i Jönköping. Kommunens ansvariga anser att det är 100 procent säkert att fåglarna fallit offer för en mård.

Två av de fyra påfåglar som hålls inhägnade i Stadsparken hittades döda. Vid närmare kontroll visade det sig att det var en mård som hade varit framme.

– På båda fåglarna var huvud och halsar avbitna, säger Glenn Öster, parkingenjör på tekniska kontoret.
–Vi har tidigare haft burar ute. Kommunens jägare får nu försöka ta mården av daga, säger Glenn Öster, till Jönköpings-Posten.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser