Manollos hundar bakom fälld björn

Leksand (JJ) För någon timme sedan fällde Anders Göras och Robin Ericsson en björnhane utanför Leksand.

I morse började Manollo Rodriguez att söka björn på egen hand med sina båda gråhundar Björnjägarens Espresso och Lewa.

– Det var ganska komiskt, plötsligt får jag tips om en björnobs så jag åker iväg. Drygt en timme senare släpper jag mina hundar på spåret och efter tre kilometer är de ikapp och det blir ståndskall. Men på fel mark, berättar Manollo.

– Jag åker runt och får kontakt med några björnjägare som ligger och sover. De följer med och jag och en kompis smyger in på ståndet, men trots att vi är inne på 10 meter kan vi inte se björnen. Det hade varit rena självmordet att försöka gå närmare.

Björnen går loss och det blir gångstånd i tre kilometer, rakt på passkyttarna Anders Göras och Robin Ericsson som båda fäller björnen.   En hane på 243 kg som fälldes i Risholn, Leksand.

Glada björnjägare i Dalarna. Fr v hundföraren Manollo Rodriguez, skyttarna Anders Göras och Robin Ericsson, samt jaktkompisarna Anders Risberg och Joakim Lindberg. Foto: Anna Bength.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser