Manollo skjöt andra björnen för säsongen

Manollo Rodriguez med björnen han sköt i går. Rättvik (JJ) I går kunde Manollo Rodriguez skjuta sin andra björn för säsongen för sina gråhundar. Jakten ägde rum på Rättviks Finnmark Boda Bingsjöns VVO i Dalarna.

Manollo Rodruguez jagade i går björn i Rättviks Finnmark Boda Bingsjö VVO, bara en mil från den plats där den otäcka björnattacken ägde rum i går.

– Jag kunde till slut skjuta björnen på gångstånd för gråhundarna Björnjägarens Espresso och Lewa, säger han.

Hundarna hade då jobbat med björnen i en och en halv timme. Manollo hade fått tips om en synobs och släppte på platsen. Björnen är den andra denna vecka för hundarna.

– Det är extra roligt när det varit så bra utdelning och skoj eftersom jag fött upp tiken själv, säger Manollo.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser