Manifestation mot vargjakt

Falun/Stockholml(JJ) En manifestation hölls mot vargjakten i Falun i går. Samtidigt hölls en liknande manifestation i Stockholm.

Manifestationen arrangerades alltså mitt under pågående skid-VM. Men man fick hålla till i Örtagårdsparken, som inte ligger speciellt centralt i förhållande till VM-arrangemanget. Så tanken att nå många VM-besökare slog inte så väl ut. Det här rapporterar Dala-Demokraten/dalademokraten.se.

Bland annat hade man tänt marschaller och flygblad delades ut.
Arrangörerna menar att vargjakten måste stoppas så att inte vargen utrotas.

Även i Stockholm arrangerades en manifestation för vargen, men där samlades många fler deltagare.
– Vi hade väldigt kort tid på oss att arrangera, och kommunen ville först inte ge oss någon plats alls. De sa att det inte fanns några områden kvar, att allt var uppbokat av VM, säger arrangörerna Kristina Hallin och Marlén Fuglsang till Dala-Demokraten/dalademokraten.se.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser