Många viltolyckor i Falkenbergs kommun

Falkenberg(JJ) I Hallands län är det Falkenbergs kommun som är hårdast drabbat av viltolyckor.

Förra året var det 375 viltolyckor som registrerades i kommunen.
– Det handlar delvis om hur landskapet ser ut i kommunen. Tittar man på inlandet så finns det två hårt trafikerade vägar, 153:an och 154:an, där det sker många viltolyckor överlag, men absolut flest älgolyckor i hela länet, säger Pontus Nilsson, länsansvarig polis inom Nationella Viltolycksrådet, till Falkenbergs Posten/falkenbergsposten.se.

Under april-maj brukar det vara en ökning av antalet viltolyckor.
En förklaring är att djuren då stöter iväg fjolårsungarna som då uppträder förvirrat.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser