Många tände facklor i Nora

Nora (JJ) I lördags genomfördes fackeltåg på sex orter i landet för att minnas och hedra de hundar och tamdjur som fallit offer för vargen. I Nora slöt 150 personer upp.

Flera personer tog till orda under manifestationen i Nora i lördags.

Nora var en av de sex orter där fackeltåg arrangerades i helgen. Tåget var flera hundra meter långt och cirka 150 deltagare och 15 hundar deltog.

Tobias Albinsson och Erika Sörengård arrangerade kvällen med stöd från Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik och Landsbygdspartiet oberoende.

Utöver tåget som ringlade sig fram på gatorna i Nora bjöds på glögg och pepparkaka och hölls tal från flera representanter från SJF, Landsbygdspartiet, Nationella viltolycksrådet, politiker samt samt en privatperson. Det hölls också en tyst minut för de hundar som dödats.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser