Många små licensområden för älgjakt försvinner

NORRBOTTEN(JJ) Många små licensområden för älgjakt försvinner nu, totalt är det 861 licensinnehavare i Norrbotten som kommer att få besked om avregistrering. Detta är en följd av den nya älgförvaltningen som införs.

Dessa licensområden medger inte att en årkalv av älg skjuts varje år. 
– Har man en licens som är för liten kommer man få ett avregistreringsbeslut med posten den närmaste tiden. De licenser som kvarstår får inget meddelande, utan de får sin tilldelning som vanligt under sommaren, säger Roland Saitzkoff, jakthandläggare på länsstyrelsen, till Piteå-Tidningen. 

Det går att ansöka om registerering av licensområden igen inför älgjakten nästa år. 
Då kan de som inte har tillräckligt stora marker gå samman med andra i samma älförvaltningsområde för att ansöka tillsammans. 
Det här rapporterar Piteå-Tidningen/pitea-tidningen.se.

AKTUELLT

100 Pantera – långhållssatsning från Sauer

Under året lanserades Sauer 100 Pantera. Geväret är tänkt som ett alternativ för den som är intresserad av långhållskytte men ändå vill ha ett jaktvapen för rörlig jakt. Jämfört med tidigare versioner av Sauer 100 är det framförallt stockningen som är utvecklad. Den flutade pipan är 19 mm i diameter och 50 cm lång vilket ger ett förhållandevis kompakt vapen.

Doris – dreverkungens drottning

Thomas Ekroth, Umeå, har haft fem drevrar i sin ägo och alla har varit jakt- och utställningschampions. Den senaste, Vildtjärns Doris har haft fantastiska framgångar både i utställningsringen och på jaktprov. Om det funnits ett VM i drever hade Thomas definitivt varit världsmästare.

Filmade oskyggt lodjur

Vanessa Andersson filmade i tisdags ett lodjur som lunkade framför bilen i flera hundra meter. "Inte ett onormalt beteende", säger länsstyrelsens personal om lodjuret.

Annonser