Man fälld för djurplågeri av jakthund

KALMAR(JJ). En man i Kalmar har fällts av tingsrätten för djurplågeri av sin jakthund. Påföljden blev villkorlig dom och 40 dagsböter.

Det var en djurskyddsinspektör som vid en tillsyn såg att mannens hund var i mycket dålig kondition. Hunden fick stå ute i löplina hela dagen.
Mannens hund hade inte fått tillräckligt med mat och detta medförde att den hade börjat tära på sina fettreserver.

Mannen har själv förnekat djurplågeri och har sagt att hunden användes för jakt, därför menade han att den måste vara smal för att kunna springa.

Myndigheterna omhändertog hunden. Veterinär kunde därefter konstatera att den utsatts för vanvård. 
Tingsrätten anser att mannen utsatt hunden för otillbörligt lidande.
Det här rapporterar Östran Lokaltidningen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Se när Fredrik fäller björnen

I går var Fredrik Johansson, Örnsköldsvik, i skogarna utanför Åsele och jagade björn. Efter ett par timmar kom jämthunden Dogge med björnen rätt på Fredrik som kunde skjuta den när den passerade vägen. På Fredriks gevär fanns dessutom en filmkamera monterad.

”Den delade premiären har lett till ännu mer hets”

Tobias Lundmark, Sorsele jagar björn men i år hann han och hans kamrater bara med en jaktdag. I går var deras hund sliten och fick vila och på eftermiddagen stängdes jakten temporärt i Västerbotten. Tobias är mycket besviken på den nya regeländringen.

Misstänker tjuvjakt på rådjur

Det har påträffats ett rådjurshuvud som amatörmässigt skiljts från kroppen. Det har hittats kvarlevor efter en rådjursget med mjölk i juvret. Saken har polisanmälts som tjuvjakt.

Sköt ko och tog ut foster

Jägaren ska ha skjutit på två kor. Den ena dog och den sprättade han upp och tog ut ett foster ur. Den andra kon skadesköts och fick avlivas.
ANNONS ▼

Annonser