Man fälld för djurplågeri av jakthund

KALMAR(JJ). En man i Kalmar har fällts av tingsrätten för djurplågeri av sin jakthund. Påföljden blev villkorlig dom och 40 dagsböter.

Det var en djurskyddsinspektör som vid en tillsyn såg att mannens hund var i mycket dålig kondition. Hunden fick stå ute i löplina hela dagen.
Mannens hund hade inte fått tillräckligt med mat och detta medförde att den hade börjat tära på sina fettreserver.

Mannen har själv förnekat djurplågeri och har sagt att hunden användes för jakt, därför menade han att den måste vara smal för att kunna springa.

Myndigheterna omhändertog hunden. Veterinär kunde därefter konstatera att den utsatts för vanvård. 
Tingsrätten anser att mannen utsatt hunden för otillbörligt lidande.
Det här rapporterar Östran Lokaltidningen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Varg rymde från djurpark under natten

Någon gång under natten lyckades en varg ta sig över ett fyra meter högt stängsel med taggtråd och el på Orsa rovdjurspark. Parken är i krisläge och polis och länsstyrelse är inkopplad för att genomföra eftersök.

Vargvalp konstaterad i Sjundareviret

Länsstyrelsen i Södermanlands län har fått en bild på en vargvalp i Sjundareviret och kan därför bekräfta att föryngring ägt rum, något som de tidigare förväntat sig men inte kunnat konstatera.

Ledare: Tio år av misslyckad vargförvaltning

Det må vara tioårsjubileum av Sveriges nya rovdjurspolitik, men jag ser ingen anledning att fira något. Kvar är bara bevisen för att beslutsfattare inte bryr sig om oss jägare, skriver chefredaktör Daniel Sachez.

Terroriserande älgar skjutna

Under två månaders tid har en älgko med två kalvar satt skräck i Lerumsborna. Två hundar har sparkats ihjäl och folk har blivit skadade och jagade. Nu har älgarna skjutits.
ANNONS ▼

Annonser