Man dödad vid olycka på älgskyttebana

En dödsolycka inträffade i tisdags på en älgskyttebana söder om Tidaholm. En man kom i vägen för älgfiguren och skadades så allvarligt att han avled.

SVT Nyheter Väst berättar om olyckan som inträffade på älgbanan som tillhör Hökensås jaktvårdsförening.

Två personer fanns i markörgraven och var i färd med att färdigställa pappfigurerna för övningsskytte. Då startade plötsligt elmotorn som driver konstruktionen som älgfigurerna sitter monterade på och en man i 80-årsåldern skadades så allvarligt att han avled.

En polisutredning om vållande till annans död har startats.

– Men det ska poängteras att det inte finns någon som är misstänkt för brott här, utan rubriceringen möjliggör en teknisk undersökning, säger polisen Tomas Björk till Västgöta-Bladet

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Dystert rekord i vargattacker – men ingen skyddsjakt

Sommaren 2020 kommer att gå till historien som ett dystert rekordår när det gäller vargattacker på fårbesättningar i Västra Götaland. Hittills har 41 får dött vid fem attacker. Nu visar det sig att en attack i Alingsås utfördes av samma varg som dödade får i Tiveden i Örebro län 10 maj.

Film: Ruggig närkontakt med stora älgtjurar

Tony Ögren i Västernorrland fick på måndagsmorgonen sådan närkontakt med två stora älgtjurar, att det blev nästan skrämmande. – Jag var beredd att hoppa bakom en rejäl tall som jag hade intill mig, säger Tony.
ANNONS ▼