Man åtalas efter dödsskjutning

Skellefteå (JJ) Den 1 september i år som en jägare vådasköts till döds under älgjakten i Kristineberg. Nu åtalas skytten misstänkt för vållande till annans död.

Strax efter klockan sex på morgonen, på älgjaktens första dag, avled en gästjägare i Kristineberg av ett vådaskott. En man i 40-årsåldern åtalas för vållande till annans död.

Enligt åtalet misstänks han av oaktsamhet ha orsakat gästjägarens död. Oaktsamheten ligger, enligt åtalet, i att den misstänkte jägaren skjutit genom skog under dåliga siktförhållanden mot ett annat jaktområde där jägare kunde finnas.

Vidare, menar åtalet, att den misstänkte jägaren inte försäkrat sig om vad han sköt på. I åtalet står det att brotten bör bedömas som grovt eftersom den misstänkte jägaren tog en medveten risk av ett allvarligt slag, skriver tidningen Norra Västerbotten.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser