Maltesisk turismminister blir ny EU-kommissionär

Bryssel (JJ) Det blev inte den danska politikern Margrethe Vestager som förhandsinfon gav. I stället blir det den maltesiska politikern Karmenu Vella som tar över efter Janez Potocnink i rollen som miljökommissionär i EU.

Janez Potocnik har under sina år som EU-kommissionär ett flertal tillfällen kritiserat Sveriges rovdjurspolitik och hotat att dra in EU-domstolen om inte den svenska rovdjursförvaltningen rättar sig i ledet.

Nu tar Karmenu Vella, socialdemokratisk politiker från Malta över posten. Intill nyligen hade han posten som turismminister på Malta. 

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser