Makalös lodjursjakt resulterade i trippel

Jämtland (JJ) I går morse kunde nog inte lodjursjägarna i Kälarne ens i sin vildaste fantasi föreställa sig hur jaktdagen skulle sluta. När det tredje lodjuret rapporterades in skrattade bara länsstyrelsen och undrade om de dubbelrapporterade fällda djur.

Succé på lodjursjakten i Kälarne i går. Skyttar: Nicklas Ankarberg, Per Edh, Stefan Söderberg . Foto: Privat

Man kan komma långt med noggrant spårarbete och duktiga hundar. Det är Nicklas Ankarberg, Timrå och hans jaktkamrater ett bra exempel på.

I går jagade de lodjur, i Kälarne väster om Bispgården.

– Det var väldigt svårt för vi hade mycket spår i området, men till slut fann vi ett utspår och på ren chansning ringade vi ett berg. Lodjuren var kvar i området och vi kunde släppa på stövarna.

Det tog inte lång tid innan de två unga finnstövarna Smilla och Pejlas Elin hade katt på benen. En passkytt lyckades fälla ett lodjur efter en liten stund. Strax därefter fällde en hundförare ett lodjur som försökte smit ut i sitt eget bakspår.

Nicklas kunde själv efter ytterligare en stund fälla ett lodjur som träat för en av finnstövarna.

Förutom de tre fällda lodjuren, en hona och två ungar, blev det under dagen jakt på ett fjärde lodjur, men den katten smet ur området.

– När vi ringde in till länstyrelsen den tredje gången trodde de att vi dubbelrapporterade lodjur nummer två, säger Nicklas.

 

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser