Makabert älgfynd förbryllar jägarna

Skephult (JJ) En död älg har hittats intill en mindre väg utanför Skephult. Men inte nog med att den var död. Någon har sågat av huvudet samt frambenen på den.

Ett mycket märkligt fynd gjordes i måndags. En påkörd älg hade fått huvud och ben avsågade. Foto: Privat

Bengt Håkansson, kontaktperson inom den lokala NVR-organisationen och eftersöksjägare, var den som fick samtalet om älgen.

– En bonde här i byn ringde och sa att han hittat en älg längs med vägen som inte var där kvällen innan. När han berättade hur den såg ut åkte jag direkt.

När Bengt Håkansson kommer fram ser han en död älgtjur ett tiotal meter bort från vägen. Det märkliga är att den saknar både huvud och framben.

– Någon har sågat av kroppsdelarna. Men de har också försökt ta sig in kring ändtarmsöppningen. Det var rent ut sagt jävligt makabert, säger han.

Polis kontaktas och en anmälan om jaktbrott upprättas. Bengt Håkansson kan konstatera att älgen verkar påkörd, men några tecken på kollision finns inte på platsen.

– Någon kan ha flyttat på älgen från olycksplatsen men det är också en konstig plats att dumpa en älg på.

Enligt Bengt Håkansson har det flera gånger på senare tid saknats kroppar när han åker ut på eftersök.

– Jag tror att det finns människor som tar med sig djuren de kör på eller hittar längs med vägkanter.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

DEBATT: ”Länsstyrelsens jaktförbud kommer knäcka rapphönan”

Länsstyrelsen i Hallands läns yttrande över preliminära förslag till jakttidsändringar innehåller ett flertal slutsatser baserade på egna agendor och tyckande av föredragande tjänsteman. Att införa jaktförbud på rapphöna är det mest allvarliga, skriver tidigare ordförande i Jägareförbundet Halland, Boo Å Wallén.

REPLIK: Stövarklubben har full transparens

I en replik svarar Styrelsen för Svenska Stövarklubben att klubben har full transparens i ekonomin och att den sköts på ett ansvarsfullt sätt. Styrelsen skriver också att det anordnas mycket aktiviteter och att insändaren var osmaklig och publiceringen anmärkningsvärd.
ANNONS ▼