Majsbomb resulterade i fängelse

Jönköping (JJ) I samband med Elmia Game Fair i Jönköping blev ett par jägare oense om en så kallad majsbomb med bråk som följd. Nu har hovrätten fastslagit en lång fängelsedom.

Diskussion om majsbom slutade i misshandel.

Händelsen inträffade 2015 i samband med en arrangerad efterfest av Elmia Game Fair på en av Jönköpings restauranger för mässdeltagare. En de inblandade männen hade tillsammans med två kompisar åkt från mässan till restaurangen. Där uppstod en diskussion med en 33-årig man om en så kallad majsbomb, alltså en form av grisåtel med majs och jäst.

Diskussionen blev hetsig och när den man som senare skulle bli misshandlad tryckte undan 33-åringen för att beställa öl fick han ett slag i bakhuvudet med en glasflaska. Han såg inte själv vem som slog, men kompisen blev vittne när 33-åringen slog.

33-åringen dömdes mot sitt nekande till sex månaders fängelse av Jönköpings tingsrätt. Han har själv inget minne om att han skulle ha pratat om jäst majs, uppger Jönköpings-Posten. Hovrätten har nu fastställt domen.

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser